Suunnittelijamme

Yrjö Kukkapuro

Yrjö Kukkapuro

Yrjö Kukkapuro

Professori Yrjö Kukkapuron tuotannolle on ominaista tiukka muodon hallinta ja harkittu yksityiskohtien käyttö. Hänen ihanteenaan läpi vuosikymmenten on ollut ihmisvartalo ja sen lainalaisuudet. Kukkapuro on ollut pääsuunnittelijana Haimi Oy:ssä, Lepokalusto Oy:ssä ja Avarte Oy:ssä. Hänet tunnetaan julkistilojen suunnittelijana ja arkkitehtikunnan vankkana yhteistyökumppanina. Niinpä jokainen suomalainen on joskus istunut hänen suunnittelemassaan tuolissa käydessään esimerkiksi pankissa, teatterissa, auditoriossa tai sairaalassa. Lepo Product valmistaa Kukkapuron ensimmäistä menestysmallisto Modernoa (1958-62).

Tapio Anttila

Tapio Anttila

Tapio Anttila

Sisustusarkkitehti SIO Tapio Anttilan suunnittelua ohjaa vahvasti ekologiset arvot. Yksinkertaisuus, askeettinen muotokieli ja funktionaalisuus yhdessä, unohtamatta ripausta huumoria, kuvaavat parhaiten hänen suunnitteluaan. Anttila on erityisen kiinnostunut suomalaisesta puusta ja sen työstämisestä modernilla tavalla, perinteitä kunnioittaen.

Annika Bengts

Annika Bengts

Annika Bengts

Sisustusarkkitehti SIO, Annika Bengts on Lahden muotoilu- ja taideinstituutista valmistunut sisustusarkkitehti. Annikan muotoilussa tuotteen käytännöllisyys ja idean uutuusarvo ovat tärkeimpiä suunnittelun lähtökohtia. Toiminnallisuus ja käytettävyys luovat perustan selkeälle ja ajattomalle muotoilulle. Suunnittelijana hän on intohimoinen ja haluaa kehittää omia taitojaan ja avartaa ajatusmaailmaansa aina kun sille tarjoutuu mahdollisuus.

Fyra Oy

Fyra Oy

Fyra Oy

Vuonna 2010 perustettu Fyra Oy on kansainvälisesti palkittu suomalainen muotoilutoimisto, jossa huippuosaamiseen yhdistyvät vastuulliset toimintatavat sekä vahva yhteistyö asiakkaan ja kumppaneiden kanssa.

Fyran suunnittelema Boa-tuoteperhe syntyi tarpeesta, jonka Fyra tunnisti jatkuvasti tilasuunnitteluprojekteissaan – tarpeesta mukavuudesta tinkimättömälle, pieniin tiloihin sopivalle istuinkalusteelle.

Elina Hakala

Elina Hakala

Elina Hakala

Lahden Muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi valmistunut Elina Hakala on aikaisemmalta koulutukseltaan kalustemuotoilija. Hakalan muotokieli on selkeää ja rohkeaa, huumoria unohtamatta. Ei niin vakava Pala-sarja keventää hyvin erilaiset tilat.

Maiju Hatakka

Maiju Hatakka

Maiju Hatakka

Sisustusarkkitehti SIO, Maiju Hatakka, löytää lähtökohdan suunnitteluun usein tavallisten arkielämän ongelmien ratkaisemisesta yksinkertaisilla ja kestävillä tavoilla, visuaalisuutta unohtamatta. Lahden Muotoilu- ja taideinstituutin opintojen jälkeen Maijun tavoitteena on ollut jatkaa uuden tiedon omaksumista päivittäin. ”Niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin voi tutustua jatkuvasti uusiin inspiroiviin kulttuureihin, ympäristöihin ja ihmisiin, jotka lisäävät luovuutta ja motivaatiota.”

Kaarle Holmberg

Kaarle Holmberg

Kaarle Holmberg

Kaarle Holmberg, sisustusarkkitehti SIO, on ollut Lepo Productin pääsuunnittelija jo 1990-luvun alusta lähtien. Useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla palkitun Kaarle Holmbergin suunnittelulle tunnusomaista on erinomainen käytettävyys, esimerkiksi tuolien istuinmukavuus on pitkällisen ergonomisen kokemuksen sekä tuotannon teknisen tuntemuksen ansiota. Kaarle Holmbergin ensimmäinen Lepo Productille suunnittelema kalustesarja on palkittu Paletti.

Marika Häkkinen

Marika Häkkinen

Marika Häkkinen

Sisustusarkkitehdiksi Lahden muotoilu- ja taideinstituutista valmistunut lahjakas suunnittelija, joka on saanut muotoiluoppia mm. Lepo Productin pääsuunnittelijalta Kaarle Holmbergiltä. Kurssityönä 2008 suunniteltu Kaite-laptop –tuoli on Marikan ensimmäinen tuote Lepo Productille. Kalustesuunnittelun punaisena lankana Marika pitää pyrkimystä käyttäjäystävälliseen ja käyttötarkoitusta tukevaan lopputulokseen.

Esko Pajamies

Esko Pajamies

Esko Pajamies

Esko Pajamies (1931-1990) valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1954. Pajamies erikoistui jo varhain huonekalusuunnitteluun. Pajamiehen ennakkoluulotonta suunnittelua leimasi vahvasti kestävyys ja toiminnallisuus toteutettuna oivaltavilla teknisillä ratkaisuilla. Lepon ja Pajamiehen tarina alkoi omaleimaisesta Polar-kalustesarjasta ja tuottelias yhteistyö jatkui läpi 70-luvun.

Juho Pasila

Juho Pasila

Juho Pasila

Juho Pasila on suomalainen muotoilija, joka tunnetaan erityisesti innovatiivisista huonekalu- ja sisustustuotteistaan. Hän on suunnitellut tuotteita useille tunnetuille brändeille ja hänen töitään on esitelty monissa kansainvälisissä design-näyttelyissä. Pasila on saanut tunnustusta selkeistä linjoista, funktionaalisesta muotoilusta ja kekseliäistä ratkaisuista, jotka yhdistävät estetiikan ja käytännöllisyyden.

"Tuotteen pitää tuoda iloa käyttäjälleen, mutta myös vastata parhaalla mahdollisella tavalla siihen tarpeeseen, johon se on suunniteltu. Suunnittelulleni ominaista on materiaalien ja ratkaisujen kokeileminen käytännössä ja mietin aina muotoilua myös valmistuksen kautta."

Jesse Pietilä

Jesse Pietilä

Jesse Pietilä

Sisustusarkkitehti Jesse Pietilä on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta. Pietilän suunnittelua kuvaa sarjallisuus ja mittasuhteiden optimointi. Kalusteita suunnitellessa hän usein tutkii rakenteita tehden itse prototyyppinsä. Lepo mallistoon Pietilä on suunnitellut uuden Humanon, joka sopii moniin eri käyttötilanteisiin.

Sistem Oy

Sistem Oy

Sistem Oy

Sisustusarkkitehtitoimisto Sistem Oy on suunnitellut Lepo-malliston Martta-sohvasarjan. "Halusimme sohvalle ehdottomasti naisen nimen, joka viittaa naissuunnittelijoihin tuotteen takana. Martta nimenä on tietyllä tapaa ajaton, mutta viittaa myös historiaan, käsityöläisyyteen ja tärkeimpänä naisten yhteisöllisyyteen”, kertovat sisustusarkkitehdit Daniela Weintraub ja Katri Maula.

Tiina Tahkokorpi

Tiina Tahkokorpi

Tiina Tahkokorpi

Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut Tiina Tahkokorpi, sisustusarkkitehti SIO, työskentelee Lepon sisustusarkkitehtina. Tahkokorpi on suunnitellut Lepolle Vino-malliston, johon kuuluu nojatuoleja, sohvia sekä sohvapöytä. Vino on Lepo-malliston kaivattu täydennys. ”Modernille kompaktin kokoiselle sohvasarjalle oli kysyntää ja siihen vastasin pelkistetyllä muotokielelläni. Vinoista viivoista piirtyi Vino ja nimi uudelle sohvasarjalle.”

Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen

Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen

Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen

Lahden Muotoiluinstituutista valmistuneet muotoilijat Rosa-Maria Tolvanen ja Jani Luukkonen ovat suunnitelleet Lepo-malliston puisen Mikki-tuolisarjan. Muotoilijatiimin suunnittelun tarkoituksena on luoda ajattomia ratkaisuja erilaisiin ympäristöihin ja tarpeisiin. Tuotteiden toiminnallisuus, käytännöllisyys ja esteettisyys ohjaavat kaksikon työskentelyä.

Kimmo Varjoranta

Kimmo Varjoranta

Kimmo Varjoranta

Sisustusarkkitehti Kimmo Varjorannalla on vankka kokemus kalustesuunnittelusta. Varjoranta on toiminut useiden suomalaisten kalusteyritysten pääsuunnittelijana, projekti- ja taiteellisena johtajana, jonka lisäksi hän on myös opettanut useissa alan kouluissa. Varjorannan tuotteiden suunnittelussa on oleellista tuotekehitysprosessin kokonaiskuvan hallinta. Varjoranta rakentaa mallikappaleet itse, jolloin pienimmätkin yksityiskohdat tulevat perusteellisesti tutkituksi. Varjoranta on suunnitellut Lepo-malliston Duo-tuolisarjan sekä Oma-akustiikkaelementin.