Lähellä valmistetut kalusteet ja kiertotalous

Pyrimme ottamaan ympäristön huomioon kaikissa käytännön toimissamme. Lepon tehdas sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla lähellä asiakkaitaan ja vastuullisesti toimivia alihankkijoitaan. Suurin osa vakituisista alihankkijoista toimii alle 50 kilometrin säteellä. Pohjavesialueella olevan tehtaamme sijainnin vuoksi kiinnitämme ympäristöasioihin erityistä huomiota esimerkiksi kuljetusten purku- ja lastausalueella. Tehtaan öljylämmityksestä olemme siirtyneet ekologisempaan kaukolämpöön ja olemme uusineet ikkunat välttääksemme turhan lämpöhukan. Tehtaan valaistuksessa olemme vaihtaneet loisteputket pitkäikäsempiin ja energiataloudellisempiin led-putkiin.

Lähellä tuotetut kotimaiset julkitilakalusteet valmistetaan käyttäen laadukkaita ja sertifioituja materiaaleja, kuten kotimaista puuta ja kestäviä julkitilakäyttöön tarkoitettuja verhoilukankaita. Arvostamme suuresti, että kangasvalmistajien valikoimista löytyy enenevissä määrin innovatiivisia kierrätyskuiduista valmistettuja verhoilukankaita. Metalliosien pintakäsittelyssä suosimme pulverimaalausta ja olemme siirtyneet 6-arvoisesta kromauksesta ympäristöystävällisempään 3-arvoiseen kromiin.

Tuotteet valmistetaan aina asiakkaan käyttötarpeeseen. Suuria varastoja ei pidetä, eikä materiaalihukkaa juurikaan synny. Esimerkiksi verhoilukankaat tilataan tarpeen mukaan tuotekohtaisesti 5 cm:n tarkkuudella. Mahdollisia kangas- tai nahkaylijäämiä annamme eteenpäin jatkokehiteltäväksi päiväkoteihin ja paikallisille käsityöläisille. Huolehdimme tehtaalla kierrätyksestä lajittelemalla ja hävittämällä tuotannon jätteet asianmukaisesti. Kangassilppu-, muovi-, puujäte kerätään, jonka lisäksi pahvijäte paalataan ja nämä toimitetaan energiajätteeksi. Metallijäte kierrätetään ja pintakäsittelyaineet, eli lakka- ja maalijäte kerätään astioihin ja toimitetaan jätehuoltopalveluun hävitettäväksi asianmukaisesti ja turvallisesti. Tuotannosta ylijäävää vaahtomuovia hyötykäytämme kuljetuksissa kalusteiden suojaamiseen ja rouhimalla puhtaan vaahtomuovijätteen tyynyjen täytteeksi.

Minimoimme pakkausjätteen määrän toimittamalla kalustetoimitukset pääasiassa omalla kuljetuksella, jolloin pahvi- ja muovijätettä ei tule. Kuljetuskalustomme on uusittu hiljattain vähemmän polttoainetta kuluttavaksi. Toimitamme tilaukset keskitetysti yhteiskuljetuksin ja suunnittelemme ajoreitit.

Kestävää ja vastuullista suunnittelua

Yritykselle rakennettu laadunhallintajärjestelmä pitää yllä jatkuvaa kehitystä, jonka avulla säilytetään korkea asiakastyytyväisyys. Hyvin muotoillut ja ergonomiset kalusteet kestävät käyttöä ja aikaa. Tuotesuunnittelussa huomioidaan kalusteiden helppo huollettavuus ja ne ovat myöhemmin myös kunnostettavissa. Kunnostamme käytössä olleita kalusteitamme, jolloin tuotteiden elinkaari kasvaa: uusimme pehmusteet, uudelleenverhoilemme ja -pintakäsittelemme metallirungot sekä uusimme tilan tarpeen mukaiset jalkanastat. Elinkaaren päässä olevat tuotteet ovat purettavissa kierrätykseen. Tarvittaessa hoidamme kierrätyksen myös asiakkaan puolesta.

Suomalainen Työn Liitto on myöntänyt Lepon koko mallistolle Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset. Lisäksi Lepo Product Oy on liittynyt Luotettava kumppani -ohjelmaan, joka tukee rehtiä kilpailua alalla. Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy on myöntänyt Rinki-merkin tunnuksena yritykselle, joka kantaa ympäristövastuunsa pakkausten hyötykäytön osalta. Lepo on Kauppalehden Menestyjä yritys 2020 ja 2021.

Sertifikaatit

Haluatteko, että lähetämme teille Leposti-asiakaslehden?

Kyllä haluan
X

    Leposti-asiakaslehden tilaaminen

    Nimi*

    Postiosoite*